Jednoduchý recept

Ajvar s křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 22301

Ingredience

250 g Křen
1 kg Lilek
4 dl Olej slunečnicový
4 kg Paprika červená
2 polévková lžíce Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 85 kcal
Kilojoule 357kJ
3% Sacharidy 11 g
6% Tuky 5 g
7% Sodík 139 mg
3% Bílkoviny 2 g

Ajvar s křenem postup přípravy receptu:

1

Papriky s lilky omyjeme, osušíme a dáme je na plechu upéct do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut při 180 °C.

2

Mezitím si očistíme, omyjeme a nastrouháme křen, který odložíme do misky a zakryjeme.

3

Upečená zelenina má hnědočernou slupku, kterou sloupneme, lilky

4

a papriky zbavíme stopek a jadřinců. Pak zeleninu pomeleme na masovém strojku a vložíme ji do pánve na rozpálený olej.

5

Směs opečeme a před koncem pečení přimícháme sůl podle chuti a křen.

6

Promíchanou horkou směsí naplníme čisté suché sklenice, uzavřeme je celofánem a po vychladnutí uskladníme na chladném a suchém místě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept