Recept

Maso na houbách a brandy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22302

Ingredience

150 g Anglická slanina
100 ml Brandy peach
100 ml Bujón hovězí
10 ml Citronová šťáva
250 g Houby čerstvé
4 ks Kuřecí stehna
1 polévková lžíce Mouka rýžová
40 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 863kJ
4% Sacharidy 15 g
89% Tuky 67 g
327% Sodík 7 g
89% Bílkoviny 50 g

Maso na houbách a brandy postup přípravy receptu:

1

Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. V pekáči ho pokropíme smíchaným vínem se smetanou. Kostky slaniny vyškvaříme na oleji a přidáme na maso.

2

To dusíme 45 minut při 180 stupních C. Po slití masové šťávy pečeme stehna dalších 15 minut na vyšší teplotu.

3

Očištěné nakrájené houby podusíme v kastrolu s bujonem doměkka. Pak slijeme šťávu, povaříme ji s masovou šťávou, rýžovou moukou rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby, sůl, pepř, ještě jednou povaříme a vmícháme brandy.

4

Maso podáváme s omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept