Maso na houbách a brandy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maso na houbách a brandy
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22302 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
100 ml | Brandy peach |
100 ml | Bujón hovězí |
10 ml | Citronová šťáva |
250 g | Houby čerstvé |
4 ks | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Mouka rýžová |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 245,6mg |
Draslík | 934,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 261,6mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 56,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bujón hovězí, Citronová šťáva, Kuřecí stehna, Olej stolní, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brandy peach, Houby čerstvé, Mouka rýžová, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maso na houbách a brandy postup přípravy receptu:
1 | Do masa vetřeme sůl, pepř a citronovou šťávu. V pekáči ho pokropíme smíchaným vínem se smetanou. Kostky slaniny vyškvaříme na oleji a přidáme na maso. |
2 | To dusíme 45 minut při 180 stupních C. Po slití masové šťávy pečeme stehna dalších 15 minut na vyšší teplotu. |
3 | Očištěné nakrájené houby podusíme v kastrolu s bujonem doměkka. Pak slijeme šťávu, povaříme ji s masovou šťávou, rýžovou moukou rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby, sůl, pepř, ještě jednou povaříme a vmícháme brandy. |
4 | Maso podáváme s omáčkou. |