Masová směs s mozzarellou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Masová směs s mozzarellou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 22306 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
8 ks | Bageta |
10 g | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí maso mleté |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mozzarella |
100 g | Pesto rajčatové |
10 g | Sůl |
100 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 290g |
---|---|
Cholesterol | 115,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Bazalka, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Mozzarella, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pesto rajčatové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Masová směs s mozzarellou postup přípravy receptu:
1 | Na drobno nakrájenou cibuli a česnek orestujeme na másle. Po zhnědnutí přidáme mleté hovězí maso a v restování pokračujeme, dokud maso nezačne pouštět šťávu. Pak přidáme bazalku, osolíme a na směs nalijeme rajčatový protlak. Vše promícháme a dusíme doměkka. |
2 | Na rozkrojené bagety naneseme lžící masovou směs, kterou posypeme nadrobenou mozzarellou a nastrouhaným parmezánem. Takto připravené bagety dáme na 10 minut zapéct na gril. |
3 | Podávat můžeme se zeleninovým salátem. |