Kotlety a slanina na kopru a zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety a slanina na kopru a zelí
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22309 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
6 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
140 ml | Olej stolní |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
600 g | Vepřové kotlety |
1 kg | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 151,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 629,8mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 52,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kopr čerstvý, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety a slanina na kopru a zelí postup přípravy receptu:
1 | Opláchnutý kopr nasekáme nadrobno, zelí očistíme, vykrojíme košťál a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme na nakrájíme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme ji na 40 ml oleje. Poté ji vyjmeme a dáme stranou. Na stejném oleji zpěníme cibuli, česnek a půl kopru. Po odstavení přidáváme lžičku papriky, zelí, sůl a s poklicí zeleninu dusíme třicet pět až čtyřicet minut. |
2 | Poté přidáme směs smetany a dvou lžic mouky. Chvíli za stálého míchání vaříme a pak vkládáme zbylý kopr. |
3 | Kotlety očistíme, osolíme, opepříme, obalíme ve směsi mouky a papriky a na oleji opékáme z obou stran dočervena. |