Recept

Vepřové se slaninou a fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 51 minut
Doba přípravy: 6 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22314

Ingredience

160 g Anglická slanina
600 g Brambory
1 ks Cibule
500 g Fazole bílé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej stolní
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Paprika zelená
1 špetka Pepř černý mletý
5 g Petržel - nať
4 ks Rajčata
500 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
4 ks Vepřové kotlety
200 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

61% Kalorie 1,208 kcal
Kilojoule 5 052kJ
32% Sacharidy 114 g
75% Tuky 56 g
25% Sodík 491 mg
115% Bílkoviny 65 g

Vepřové se slaninou a fazolkami postup přípravy receptu:

1

Kotlety zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme je na oleji dočervena. Pak zpěníme cibuli nadrobno, dva prolisované stroužky česneku, mletou papriku, 200 ml vody, sůl a uvedeme ve var. Poté směs nalijeme na maso a dusíme ho pod poklicí doměkka.

2

Pak ho vyndáme, k paprikové směsi přihodíme kostičky brambor, kolečka paprik a osminky rajčat, odstátých půl minuty ve vařící vodě. Přidáme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Pokrm podusíme doměkka. Poté přidáváme 400 ml smetany s 20 g mouky a povaříme. Vložíme kotlety a vše vaříme dalších sedm minut.

3

Fazolky uvaříme v osolené vodě s dvěma stroužky česneku. Poté je obalíme slaninou a pečeme je pět minut v troubě na 200 stupňů C.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept