Vepřové se slaninou a fazolkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 51 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové se slaninou a fazolkami
Celkový čas: | 51 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22314 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
160 g | Anglická slanina |
600 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
500 g | Fazole bílé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
500 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 103g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 50g |
Vitamín A | 943,5mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 144,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové se slaninou a fazolkami postup přípravy receptu:
1 | Kotlety zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme je na oleji dočervena. Pak zpěníme cibuli nadrobno, dva prolisované stroužky česneku, mletou papriku, 200 ml vody, sůl a uvedeme ve var. Poté směs nalijeme na maso a dusíme ho pod poklicí doměkka. |
2 | Pak ho vyndáme, k paprikové směsi přihodíme kostičky brambor, kolečka paprik a osminky rajčat, odstátých půl minuty ve vařící vodě. Přidáme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Pokrm podusíme doměkka. Poté přidáváme 400 ml smetany s 20 g mouky a povaříme. Vložíme kotlety a vše vaříme dalších sedm minut. |
3 | Fazolky uvaříme v osolené vodě s dvěma stroužky česneku. Poté je obalíme slaninou a pečeme je pět minut v troubě na 200 stupňů C. |