Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22317
Kategorie: Cukroví

Ingredience

500 g Cukr moučkový
2 ks Cukr vanilka
100 g Hrozinky
500 g Ořechy vlašské
500 g Pšenice - obilky
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 742 kcal
Kilojoule 3 103kJ
29% Sacharidy 103 g
45% Tuky 34 g
1% Sodík 11 mg
24% Bílkoviny 14 g

Ořechová pšenice postup přípravy receptu:

1

Pšenici - zrna dobře propereme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme přes noc v chladničce.

2

Druhý den pšenici slijeme, přilijeme 2 l čisté vody a vaříme při mírné teplotě pod pokličkou doměkka. Pokud by bylo potřeba, vodu přilijeme.

3

Uvařenou pšenici scedíme, znovu propereme ve studené vodě, přecedíme, necháme odkapat a pak ji rozprostřeme na utěrku, aby nám dokonala oschla. Takto upravenou pšenici pomeleme 2x za sebou na masovém strojku a dáme do mísy. Přidáme k ní pokrájená jádra vlašských ořechů (350 g), vanilkový a moučkový cukr, vše dobře rukou vyhněteme.

4

Rozválíme na placku, kterou posypeme hrozinkami, zbytkem ořechů a poprášíme moučkovým cukrem.

5

Rozkrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept