Banány v listovém těstě s mangovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Banány v listovém těstě s mangovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2232 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
2 ks | Banány |
30 g | Cukr krupice |
100 g | Cukr moučkový |
500 g | Listové těsto |
2 ks | Mango |
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
3 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 44,4mg |
Draslík | 514,8mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Banány, Cukr krupice, Cukr moučkový, Mango, Olej stolní, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Banány v listovém těstě s mangovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Banány oloupeme, rozkrojíme na třetiny a poté nakrájíme na tenké podélné plátky. Opečeme na másle, přidáme jemný cukr a oflambujeme rumem. |
2 | Troubu předehřejeme na 190C. |
3 | Listové těsto rozválíme, vykrojíme cca 12kousků ve tvaru kosočtverce, rozložíme na vymazaný pečící plech a pečeme 15minut. |
4 | Upečené těsto podélně rozřízneme a vložíme mezi ně několik kousků banánů. Horní část posypeme moučkovým cukrem. |
5 | Mango oloupeme, odstraníme pecky, dužinu rozmačkáme s cukrem a pyré propasírujeme přes síto. |
6 | Hotové banány v těstě podáváme s mangovou omáčkou. |
Poznámka
Listové těsto připravíme viz recept "Listové těsto" nebo použijeme již hotové, mražené.