Krkovička na cibuli, česneku a víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krkovička na cibuli, česneku a víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22323 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
1 špetka | Majoránka |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
4 plátek | Vepřová krkovička |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 123,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 30,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Majoránka, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krkovička na cibuli, česneku a víně postup přípravy receptu:
1 | Plátky krkovičky trochu naklepeme, osolíme, opepříme a dáme do vymazaného pekáče. Maso obložíme plátky cibulky a česneku, podlijeme vínem a přikryjeme alobalem. Vše pečeme čtyřicet pět minut. Maso občas přelijeme vypečenou šťávou. |
2 | Poté odstraníme alobal a bez něj pokračujeme dalších dvacet minut. |
Poznámka
Okamžitě podáváme s vařenými brambory.
Pekla jsem pod alobalem celkově asi 45-50 minut, maso bylo měkké, víno odpařené, tak jsem už dopékat bez alobalu nenechávala. Jídlo je dobré, ale schválně skrz toho bych víno neotvírala.