Marinované ústřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované ústřice
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22326 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
100 ml | Omáčka ústřicová |
6 ks | Ústřice |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Omáčka ústřicová, Ústřice, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované ústřice postup přípravy receptu:
1 | Na jednu porci použijeme 6 ústřic. |
2 | Do hrnce nalijeme bílé kvalitní víno, přidáme posekané bylinky a přivedeme k varu. Ústřice otevřeme až tehdy, kdy se víno začne vařit. Vložíme do bylinkového vína a krátce povaříme. Víno nesmí hodně vřít, jen lehce probublávat. |
3 | Odstavíme z ohně a ústřice necháme vychladnout ve víně, ve kterém se vařily. |
4 | Upravíme do skleněné misky nebo pohárku a podáváme s lehce ostrou ústřicovou omáčkou, do které vmícháme trochu bylinkového vína z hrnce, ve kterém se ústřice vařily. |