Sušenky z hořčice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušenky z hořčice
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22331 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mléko polotučné |
0,5 šálek | Mouka pšeničná celozrnná |
53,3 g | Ovesné vločky |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Sezam - semena |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Tuk |
2 polévková lžíce | Tymián sušený |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 13,6mg |
Draslík | 124,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Ovesné vločky, Sezam - semena, Sůl, Tuk, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná celozrnná, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušenky z hořčice postup přípravy receptu:
1 | Ve větší míse smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, vločky, tymián, máslo, tuk, sůl, pepř, mléko a hořčici. |
2 | Ze vzniklého těsta rozválíme placku, z té formičkou na cukroví vykrajujeme kolečka. |
3 | Jednotlivá kolečka klademe na tukem vymazaný plech. |
4 | Před pečením kolečka propíchneme a posypeme sezamovými semínky. |
5 | Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200°C. |