Meloun s portským - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Meloun s portským
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22333 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
20 g | Cukr moučkový |
1 ks | Meloun vodní |
1 ks | Pomeranče |
600 ml | Pomerančová zmrzlina |
150 ml | Víno portské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 644,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Meloun vodní, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pomerančová zmrzlina, Víno portské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Meloun s portským postup přípravy receptu:
1 | Větší meloun rozpůlíme a nožem vykrajujeme dužinu tak, aby vznikly melounové mističky. Každou zbavíme jadérek, pokapeme portským a posypeme trochou cukru. Dáme do lednice vychladit. |
2 | Na talířek položíme vždy jednu melounovou mističku s portským a do mističky dáme pomerančovou zmrzlinu, kterou ještě ozdobíme plátkem pomeranče. |
3 | Podáváme hodně vychlazené. |
Poznámka
Můžeme obměňovat druhy melounů i zmrzlin. Vždy však ozdobíme takovým ovocem, ze kterého je použitá zmrzlina.
Skvělé na oslavu