Jednoduchý recept

Slávky s ostrou omáčkou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 22337

Ingredience

Ostrá omáčka
5 ml Chilli omáčka
10 ml Citronová šťáva
1 polévková lžíce Hořčice
5 ml Tabasco
Slávky s ostrou omáčkou
600 g Mušle slávky
400 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 218 kcal
Kilojoule 914kJ
3% Sacharidy 9 g
5% Tuky 4 g
22% Sodík 442 mg
32% Bílkoviny 18 g

Slávky s ostrou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme kvalitní bílé víno a přivedeme k varu. Vložíme do hrnce slávky a povaříme asi 5 minut. Po uvaření je vyjmeme z lastur a necháme vychladnout. Slávky upravíme na talíře a přelijeme ostrou omáčkou.

2

Omáčku připravíme takto:

3

Použijeme vychladlé víno, ve kterém se slávky vařily, pikantní hořčici, citronovou šťávu, tabasco a chilli omáčku. Všechny suroviny spolu promícháme a vzniklou omáčkou slávky přeléváme. Podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept