Hovězí ovar - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí ovar
Hovězí ovar
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22339 |
Ingredience
Pikantní omáčka | |
---|---|
50 g | Cibulka jarní |
1 polévková lžíce | Hořčice |
100 ml | Ocet vinný |
200 ml | Olej olivový extra panenský |
30 g | Petržel kudrnka |
Hovězí ovar | |
1 ks | Bobkový list |
300 g | Hovězí líčka |
300 g | Hovězí vemeno |
6 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
2 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
700 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 165,0mg |
Draslík | 657,0mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Ocet vinný, Bobkový list, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový extra panenský, Petržel kudrnka, Hovězí líčka, Hovězí vemeno, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí ovar postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat. |
2 | Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou. |
3 | Příprava omáčky: |
4 | Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené. |