Jednoduchý recept

Hovězí ovar

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22339

Ingredience

Pikantní omáčka
50 g Cibulka jarní
1 polévková lžíce Hořčice
100 ml Ocet vinný
200 ml Olej olivový extra panenský
30 g Petržel kudrnka
Hovězí ovar
1 ks Bobkový list
300 g Hovězí líčka
300 g Hovězí vemeno
6 ks Pepř černý celý
10 g Petržel - nať
2 kávová lžička Sůl
5 g Tymián čerstvý
700 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 680 kcal
Kilojoule 2 845kJ
9% Sacharidy 32 g
61% Tuky 46 g
14% Sodík 288 mg
33% Bílkoviny 19 g

Hovězí ovar postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso vložíme vcelku do hrnce, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Jakmile se víno začne vařit, přidáme bobkový list, tymián, celý pepř, petrželku, osolíme, zmírníme oheň na minimum a pozvolna vaříme dvě hodiny. Hrnec odstavíme z ohně a maso necháme ve vývaru vychladnout. Scedíme a necháme okapat.

2

Vychladlé maso nakrájíme na jemné plátečky a přelijeme pikantní omáčkou.

3

Příprava omáčky:

4

Do misky nalijeme ocet a olej, přidáme lžíci pikantní hořčice a přisypeme nadrobno posekanou cibulku a petrželku. Vše dobře promícháme a podáváme vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept