Jednoduchý recept

Plněná vejce s majonézou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 22341
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

Ochucená majonéza
5 ml Citronová šťáva
20 g Hořčice
80 ml Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Plněná vejce s majonézou
20 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
8 ks Sardelová očka
0,5 kávová lžička Sůl
8 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 210kJ
1% Sacharidy 2 g
59% Tuky 44 g
21% Sodík 415 mg
56% Bílkoviny 32 g

Plněná vejce s majonézou postup přípravy receptu:

1

Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut. Necháme vychladnout, oloupeme a podélně rozřízneme. Vyndáme žloutky, vidličkou je rozmělníme, osolíme, opepříme a přimícháme změklé máslo. Žloutkovou směs vrátíme zpátky do důlku v uvařeném bílku, uhladíme, na povrch poklademe vždy po jednom sardelovém očku a přelijeme ochucenou majonézou.

2

Majonézu ochutíme solí, pepřem, pikantní hořčicí a pár kapkami citronové šťávy.

3

Podáváme vychlazené, na jednu porci vždy 4 půlky vejce upravené na dezertním talířku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept