Cibule po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule po orientálsku
Cibule po orientálsku
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22343 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 kg | Cibule |
120 g | Cukr moučkový |
150 g | Hrozinky |
250 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř cayenský |
5 g | Petržel - nať |
80 ml | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
3 g | Tymián čerstvý |
750 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 83g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 664,4mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Cukr moučkový, Hrozinky, Ocet vinný, Pepř cayenský, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibule po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme menší cibule, zalijeme vodou, octem, olivovým olejem, rajským protlakem, přisypeme cukr, hrozinky, ochutíme solí, pepřem, bobkovým listem, snítkou tymiánu a větvičkou petržele. Vše přivedeme k varu a odkryté vaříme 50 minut. |
2 | Tekutina by se měla po dobu vaření vyvařit natolik, že by směs měla být mírně zhoustlá. |
3 | Vždy dvě celé cibule upravíme na dezertní talířek a přelijeme omáčkou, která vznikla při vaření. Podáváme vychlazené. |