Tortellini ve smetanovo-rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tortellini ve smetanovo-rajčatové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22352 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
275 g | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
570 g | Těstoviny Tortellini |
125 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 105g |
---|---|
Cholesterol | 44,3mg |
Draslík | 216,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibule, Cukr krupice, Sůl, Sýr Parmezán, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Těstoviny Tortellini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tortellini ve smetanovo-rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme máslo, rozkrájenou cibuli a celer, rajský protlak a cukr a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak dusíme, dokud zelenina nezměkne. |
2 | Přidáme smetanu, okořeníme a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme sůl a pepř dle chuti. |
3 | Uvaříme tortellini a po scezení je v servírovací míse přelijeme omáčkou. Podáváme s nastrouhaným parmazánem. |