Recept

Tufahija - jablka plněná ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 22357
Kategorie: Ovocné dezerty

Ingredience

500 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
500 g Jablka
50 g Mandle
100 g Ořechy vlašské
50 g Pomerančová kůra
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 815 kcal
Kilojoule 3 412kJ
35% Sacharidy 127 g
47% Tuky 35 g
0% Sodík 7 mg
12% Bílkoviny 7 g

Tufahija - jablka plněná ořechy postup přípravy receptu:

1

Uvaříme si sirup. Do většího hrnce si nalijeme 1/2 litru vody, přidáme 500 g cukru, vanilkový cukr a dáme ho svařit.

2

Omytá jablka rozkrojíme na poloviny. Opatrně vydlabeme jadřince, abychom si udělali malý "důlek" pro ořech. Jablka okrájíme a ponoříme do vroucího sirupu a při mírné teplotě je vaříme přibližně 10 minut. Musíme dát pozor, aby se nerozvařila.

3

Jablka sítkem vytáhneme ze sirupu na velkou mísu a necháme je oschnout vydlabaným důlkem navrch.

4

Do horkého sirupu nasypeme vyloupané mandle, kousky vlašských ořechů, kousky pomerančové kůry a ušlehanou smetanu.

5

Touto směsí plníme vydlabaná jablka. Ozdobíme je kopečkem šlehačky, který posypeme skořicovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept