Tufahija - jablka plněná ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tufahija - jablka plněná ořechy
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 22357 |
Kategorie: | Ovocné dezerty |
Ingredience
500 g | Cukr krupice |
1 ks | Cukr vanilka |
500 g | Jablka |
50 g | Mandle |
100 g | Ořechy vlašské |
50 g | Pomerančová kůra |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 125g |
---|---|
Cholesterol | 55,0mg |
Draslík | 288,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,5mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Mandle, Ořechy vlašské, Pomerančová kůra, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tufahija - jablka plněná ořechy postup přípravy receptu:
1 | Uvaříme si sirup. Do většího hrnce si nalijeme 1/2 litru vody, přidáme 500 g cukru, vanilkový cukr a dáme ho svařit. |
2 | Omytá jablka rozkrojíme na poloviny. Opatrně vydlabeme jadřince, abychom si udělali malý "důlek" pro ořech. Jablka okrájíme a ponoříme do vroucího sirupu a při mírné teplotě je vaříme přibližně 10 minut. Musíme dát pozor, aby se nerozvařila. |
3 | Jablka sítkem vytáhneme ze sirupu na velkou mísu a necháme je oschnout vydlabaným důlkem navrch. |
4 | Do horkého sirupu nasypeme vyloupané mandle, kousky vlašských ořechů, kousky pomerančové kůry a ušlehanou smetanu. |
5 | Touto směsí plníme vydlabaná jablka. Ozdobíme je kopečkem šlehačky, který posypeme skořicovým cukrem. |