Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22359

Ingredience

6 g Kypřicí prášek do pečiva
4 polévková lžíce Med včelí
1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej stolní
10 g Sůl
3,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 075kJ
56% Sacharidy 200 g
7% Tuky 5 g
49% Sodík 975 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pita s medem postup přípravy receptu:

1

Do mísy si prosejeme kg hladké mouky s 1/2 sáčku kypřícího prášku do pečiva, přidáme 10 g soli a budeme pomalu přilévat 2 - 3,5 dl vlažné vody. Pomocí vidličky spojíme těsto s vodou, které si potom z mísy přendáme na moukou posypaný vál (50 - 100 g) a rukama těsto důkladně vypracujeme. Pokud bychom přidali moc vody, přisypeme trošku mouky.

2

Těsto by mělo mít tužší konzistenci, ale musí být vláčné a nesmí se lepit. Válečkem ho rozválíme na placku do 3 cm, přeneseme na plech vymazaný olejem a popícháme ho na více místech vidličkou.

3

Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C dozlatova.

4

Horkou pitu potřeme medem, nakrájíme porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept