Parmice po orientálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Parmice po orientálsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22364 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
5 g | Fenykl obecný |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
400 g | Parmice |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
400 g | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
2 g | Tymián čerstvý |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 49,0mg |
Draslík | 694,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Fenykl obecný, Parmice, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Parmice po orientálsku postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme nadrobno, rajčata pokrájíme najemno. Rybky poskládáme na pánev v jedné vrstvě, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, přidáme bobkový list, fenykl, tymián, česnek, petrželku, rajčata a špetku šafránu. Podlijeme bílým vínem a přivedeme k varu. Podusíme odkryté 10 minut. Tekutina se částečně odpaří a rybky pustí šťávu. |
2 | Rybky upravíme na dezertní talířek a přelijeme šťávou, ve které se dusily. |