Šneky s mákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šneky s mákem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 22366 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Droždí sušené |
1 polévková lžíce | Mák - semena |
55 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
575 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
2 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 59,3mg |
Draslík | 22,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mák - semena, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šneky s mákem postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme tukem. |
2 | V míse umícháme vlažné mléko s droždím a cukrem a necháme patnáct minut odstát. Poté přimícháme prosátou mouku, žloutek a sůl. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. V míse ho necháme zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté z těsta utvoříme kuličky, mělo by nám vyjít dvanáct kousků, které rozválíme na válečky a z nich utvoříme zavázáním uzel. Uzly necháme ještě asi hodinu a půl dokynout. |
3 | Troubu předehřejeme na 180°C. Uzly klademe na plech, potřeme je vajíčkem rozšlehaným s vodou, sypeme mákem a pečeme, dokud nezezlátnou (zhruba třicet minut). Na mřížce je necháme vychladnout. |