Pastýřský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pastýřský salát
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22367 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 polévková lžíce | Hořčice |
30 g | Křen |
20 g | Pažitka |
2 špetka | Pepř černý mletý |
160 g | Rýže loupaná |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 264,1mg |
Draslík | 159,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pastýřský salát postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Vejce uvaříme natvrdo, což je asi 8 minut, necháme vychladnout, oloupeme a pokrájíme na malé kostičky. |
2 | Do mísy vsypeme vařenou rýži, přidáme pokrájená vejce, strouhaný křen, osolíme, opepříme a přidáme lžíci pikantní hořčice. Vše spolu dobře a opatrně promícháme, aby se vejce příliš nerozpadla. Nakonec vmícháme smetanu a zasypeme posekanou pažitkou. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |