Jednoduchý recept

Tyčky z chlebového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 110 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22368

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Droždí sušené
420 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej rostlinný
140 g Sezam - semena
2 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sůl mořská
2 polévková lžíce Tuk
1 ks Vejce slepičí
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 451kJ
20% Sacharidy 70 g
36% Tuky 27 g
60% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Tyčky z chlebového těsta postup přípravy receptu:

1

Připravíme si dva plechy, které vymažeme tukem.

2

V misce necháme asi patnáct minut rozpustit droždí s vlažnou vodou a cukrem. Do mísy vsypeme prosátou mouku, sůl, olej, opatrně vmícháme droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba padesát minut kynout. Na pánvi lehce osmažíme sezamová semínka. Z vykynutého těsta utvoříme kuličky, které rozválíme na tyčky. Přeneseme je na plechy a necháme zhruba půl hodiny dokynout. Vykynuté tyčky potřeme rozšlehaným vejcem a sypeme sezamem a hrubou solí. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme tyčky asi patnáct minut, dokud nezezlátnou. Ve vypnuté troubě je necháme ještě asi pět minut dojít. Na mřížce je necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept