Lososí steak s ochucenou rýží a pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososí steak s ochucenou rýží a pestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22369 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Pesto | |
---|---|
15 g | Bazalka |
1 g | Česnek |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
15 g | Oříšky piniové |
1 g | Pepř černý mletý |
1 g | Sůl |
6 g | Sýr Parmezán |
Lososí steak s ochucenou rýží a pestem | |
1 g | Citronová kůra |
3 ml | Citronová šťáva |
600 g | Losos - filety |
50 ml | Olej rostlinný |
75 g | Rýže dušená |
1 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 526,8mg |
Vláknina | 974,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Sůl, Sýr Parmezán, Citronová kůra, Citronová šťáva, Losos - filety, Olej rostlinný, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososí steak s ochucenou rýží a pestem postup přípravy receptu:
1 | Rýži propláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Jakmile se začne voda s rýží vařit, přidáme citronovou kůru a promícháme. Ochucenou rýži vaříme do změknutí. Jakmile rýže změkne, přimícháme k ní ještě citronovou šťávu. |
2 | Nyní připravíme pesto. V misce rozmixujeme utřený česnek, bazalku, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme solí a pepřem. Ze všech těchto surovin vznikne kaše, kteru podáváme k hotovému jídlu. |
3 | Na oleji opečeme zlehka osoleného lososa z obou stran. Lososa pečeme z každé strany asi 5 minut. |