Jednoduchý recept

Chleba se sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 295 minut
Doba přípravy: 250 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22371

Ingredience

1 polévková lžíce Droždí sušené
250 ml Mléko polotučné
420 g Mouka polohrubá
30 g Máslo čerstvé
100 g Sýr Čedar
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 557 kcal
Kilojoule 2 331kJ
23% Sacharidy 81 g
23% Tuky 17 g
27% Sodík 545 mg
38% Bílkoviny 21 g

Chleba se sýrem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem.

2

V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout.

3

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept