Chleba se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 295 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chleba se sýrem
Celkový čas: | 295 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 250 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22371 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
1 polévková lžíce | Droždí sušené |
30 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
420 g | Mouka polohrubá |
2 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 41,5mg |
Draslík | 162,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí sušené, Sůl, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chleba se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si chlebíčkovou formu, kterou vymažeme tukem. |
2 | V misce smícháme vlažné mléko s droždím. Na sporáku rozpustíme máslo a necháme zchladnout. |
3 | Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme droždí, máslo a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme nastrouhaný sýr, utvoříme veku, kterou přetočíme, abychom utvořili jeden "závit" a dáme dokynout do formy. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu snížíme na 190°c a chleba pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout. |