Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 22375
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

60 g Ančovička - filety
80 g Cibule
15 g Cukr kostkový
70 ml Ocet vinný
80 g Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
160 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 834kJ
11% Sacharidy 40 g
1% Tuky 1 g
4% Sodík 85 mg
11% Bílkoviny 6 g

Katalánský salát postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Bílou cibuli a celé paprikové lusky pečeme nasucho v troubě asi 12 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky, pečenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na slabší proužky. Filety z ančoviček nakrájíme na čtverečky, smícháme s rýží, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Vše spolu dobře promícháme.

2

Ocet naředíme vodou, přidáme cukr, špetku pepře a soli. Touto zálivkou zalijeme salát, který podáváme vychlazený.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept