Recept

Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 10 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (38%)
ID receptu: 22379
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

DRESSING
4 stroužek Česnek
80 ml Ocet vinný červený
120 ml Olej olivový
18 ks Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
15 ks Rajčata
1 špetka Sůl
Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem
3 ks Mrkev kořen
1 ks Okurka salátová
3 ks Olivy černé
1 ks Paprika červená
70 g Rajčata sušená sterilovaná
255 g Salát ledový

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 821 kcal
Kilojoule 3 434kJ
15% Sacharidy 52 g
323% Tuky 242 g
223% Sodík 4 g
16% Bílkoviny 9 g

Čerstvý salát s hustým olivovo-rajčatovým dressingem postup přípravy receptu:

1

Čerstvou papriku zbavíme semínek a nakrájíme. Mrkev a okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka. Olivy odpeckujeme a nasekáme na jemno. Připravíme si olivy, rozmačkaný česnek a na jemno nakrájené rajče na dressing.

2

Všechny přísady na salát smícháme ve velké míse. A přísady na dressing smícháme v malé misce. Řádně promícháme a můžeme podávat.

Poznámka

Použijeme ledový salát Mesclun. Název získal díky tomu, že obsahuje minimálně 5 různých druhů mladých, listových salátů. Dressing v lednici vydrží asi 2 týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept