Tvarohovo - ananasová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohovo - ananasová pěna
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2238 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
2 ks | Ananas |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
220 g | Cukr moučkový |
250 g | Jogurt bílý |
1 l | Smetana 12% (konzumní) |
800 g | Tvaroh jemný |
8 plátek | Želatina bílá plátky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 79g |
---|---|
Cholesterol | 72,1mg |
Draslík | 484,8mg |
Vláknina | 24,0mg |
Vitamín A | 215,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 57,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 167,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ananas, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Želatina bílá plátky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohovo - ananasová pěna postup přípravy receptu:
1 | Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání, želatinu a citronovou šťávu a promícháme. |
2 | Polovinu směsi rozdělíme do šesti zapékacích mističek. |
3 | Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka o velikosti mističek a vložíme je do nich. Navrstvíme zbytek smetanové směsi a dáme vychladit na 2hodiny do lednice. |
4 | Druhý ananas neloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, na ně vyklopíme vychlazené misky a ihned podáváme. |