Slané vdolky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané vdolky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22382 |
Kategorie: | Koblihy, vdolky |
Ingredience
50 g | Anglická slanina |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kypřicí prášek do pečiva |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1,2 šálek | Mouka kukuřičná |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 228,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka kukuřičná, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané vdolky postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem. |
2 | V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky. |
3 | Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny. |
4 | Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem. |
5 | Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí. |
6 | Pečeme 15 minut dozlatova. |