Jednoduchý recept

Slané vdolky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22382
Kategorie: Koblihy, vdolky

Ingredience

50 g Anglická slanina
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Mléko polotučné
1,2 šálek Mouka kukuřičná
100 g Mouka polohrubá
1 špetka Sůl
1 polévková lžíce Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 616 kcal
Kilojoule 2 578kJ
19% Sacharidy 69 g
44% Tuky 33 g
9% Sodík 170 mg
20% Bílkoviny 11 g

Slané vdolky postup přípravy receptu:

1

V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem.

2

V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky.

3

Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny.

4

Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem.

5

Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí.

6

Pečeme 15 minut dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept