Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 235 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22387

Ingredience

2 kávová lžička Droždí sušené
375 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
12 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 424 kcal
Kilojoule 1 775kJ
20% Sacharidy 71 g
13% Tuky 10 g
20% Sodík 392 mg
21% Bílkoviny 12 g

Chleba se šalvějí postup přípravy receptu:

1

Připravíme si plech, který vymažeme tukem.

2

V misce smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi patnáct minut odstát.

3

Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme olivový olej (jednu lžíci dáme stranou na potření těsta), droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse, kterou jsme vymazali tukem, zhruba dvě hodiny kynout. Do vykynutého těsta vmícháme dvanáct drobně posekaných lístků šalvěje, vyválíme placku asi dvanáct centimetrů v průměru a necháme opět vzejít. Poté uděláme do placky prstem po celé ploše důlky, potřeme olivovým olejem, přeneseme na plech a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi třicet pět minut dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept