Jednoduchý recept

Anýzové hoblinky a sloní ouška

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 2239

Ingredience

1 polévková lžíce Anýz mletý
170 g Cukr krupice
85 g Mouka polohrubá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 121 kcal
Kilojoule 505kJ
7% Sacharidy 23 g
3% Tuky 2 g
1% Sodík 25 mg
6% Bílkoviny 3 g

Anýzové hoblinky a sloní ouška postup přípravy receptu:

1

Vejce a cukr utřeme do pěny a vmícháme mouku.

2

Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé placičky, posypeme anýzem a pečeme postupně ve vyhřáté troubě.

3

Ještě teplé sundáme plochým nožem a svineme do ruliček. Ouška uděláme tak, že placičky na jedné straně stlačíme do tvaru kornoutku, nesypeme anýzem ale vychladlé plníme šlehačkou nebo tvarohem.

Poznámka

Na plech klademe nejvíc šest placiček, aby jsme je teplé stihli zavinout, vychladlé se lámou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept