Anýzové hoblinky a sloní ouška - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Anýzové hoblinky a sloní ouška
Anýzové hoblinky a sloní ouška
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 2239 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
1 polévková lžíce | Anýz mletý |
170 g | Cukr krupice |
85 g | Mouka polohrubá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 73,6mg |
Draslík | 35,6mg |
Vláknina | 687,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Cukr krupice, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Anýzové hoblinky a sloní ouška postup přípravy receptu:
1 | Vejce a cukr utřeme do pěny a vmícháme mouku. |
2 | Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé placičky, posypeme anýzem a pečeme postupně ve vyhřáté troubě. |
3 | Ještě teplé sundáme plochým nožem a svineme do ruliček. Ouška uděláme tak, že placičky na jedné straně stlačíme do tvaru kornoutku, nesypeme anýzem ale vychladlé plníme šlehačkou nebo tvarohem. |
Poznámka
Na plech klademe nejvíc šest placiček, aby jsme je teplé stihli zavinout, vychladlé se lámou.