Recept

Chleba s dýní a kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 275 minut
Doba přípravy: 200 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 22392

Ingredience

350 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Droždí sušené
170 g Dýně sterilovaná
1 špetka Hřebíček mletý
115 g Máslo čerstvé
85 g Mléko odtučněné sušené
625 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Nové koření mleté
55 g Ořechy vlašské
2 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

67% Kalorie 1,314 kcal
Kilojoule 5 498kJ
62% Sacharidy 222 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 304 mg
54% Bílkoviny 30 g

Chleba s dýní a kořením postup přípravy receptu:

1

Připravíme si bábovkovou formu, kterou vymažeme tukem.

2

V míse smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi patnáct minut odstát. Samostatně smícháme všechno koření: hřebíček, nové koření, skořici a zázvor.

3

Do drožďové směsi přimícháme mléko, kompotovanou, případně dušenou dýni, sůl, 115 g cukru, 3 lžíce rozpuštěného másla, 2 lžíce ze směsi koření a po částech prosátou mouku a řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a necháme v míse zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Z vykynutého těsta utvoříme stejné kuličky velikosti pingpongového míčku.

4

Zbytek cukru smícháme se zbytkem koření. Každou kuličku namočíme ve zbylém másle a obalíme směsí koření a cukru. Poté kuličky vkládáme po vrstvách do bábovkové formy, každou vrstvu posypeme sekanými ořechy a těsto necháme opět vzejít.

5

Vykynutý chleba pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 180°C do zezlátnutí. Upečený chléb necháme dalších dvacet minut dojít ve vypnuté troubě. Na mřížce ho necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept