Pařížský hovězí salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pařížský hovězí salát
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22397 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
zálivka | |
---|---|
12 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hořčice kremžská |
70 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Pařížský hovězí salát | |
4 ks | Brambory vařené |
160 g | Hovězí maso vařené |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 539,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Brambory vařené, Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice kremžská, Pepř černý mletý, Hovězí maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pařížský hovězí salát postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme během 8 minut natvrdo, oloupeme je a také pokrájíme na kostičky. Stejně tak vařené brambory. Vařené hovězí maso nakrájíme na nudličky, smícháme s kostičkami brambor, rajčat a vajíček. |
2 | Ocet naředíme vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, přidáme lžíci pikantní hořčice, promícháme a vzniklou zálivkou zalijeme salát. |
3 | Salát podáváme vychlazený. |