Recept

Hrách s rýží a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2240

Ingredience

1 kg Hrách loupaný
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rýže dušená
250 ml Smetana 12% (konzumní)
3 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 649 kcal
Kilojoule 2 714kJ
24% Sacharidy 88 g
24% Tuky 18 g
3% Sodík 65 mg
61% Bílkoviny 34 g

Hrách s rýží a sýrem postup přípravy receptu:

1

Rýži uvaříme ve slané vodě, zvlášť ve vodě podusíme hrách, který jsme namočili den předem.

2

Uvařenou rýži smícháme s půlkou nasekané petržele.

3

Nasypeme strouhanku do pekáče, na ni položíme vrstvu rýže, kterou posypeme strouhankou.

4

Další vrstva je hrách, posypeme strouhankou a poté poklademe vrstvou rýže.

5

Smetanu smícháme s máslem a zbylou petrželkou a směs nalijeme na rýži.

6

Nakonec pokrm posypeme strouhaným sýrem a dáme péct.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept