Gnocchi se zeleným pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gnocchi se zeleným pestem
Gnocchi se zeleným pestem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | bartos |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (8%) |
ID receptu: | 22401 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
100 g | Bazalka |
450 g | Bramborové noky |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Roketa |
200 g | Špenát listový čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
25 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 22,3mg |
Draslík | 789,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Oříšky piniové, Špenát listový čerstvý, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bramborové noky, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Roketa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gnocchi se zeleným pestem postup přípravy receptu:
1 | Ve vroucí osolené vodě vaříme noky, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou lžící, scedíme a přikryjeme utěrkou. |
2 | V páře uvaříme osolený špenát, hotový scedíme a vymačkáme z něj tekutinu. |
3 | Špenát dáme do mixéru společně s roketou, bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a parmezánem a mixujeme dohladka. Během mixování přidáváme pomalu olej, dokud nevznikne hladký krém - pesto. |
4 | Pesto rozdělíme na uvařené gnocchi a promícháme. |
5 | Dle chuti přidáme pepř. |