Irský hrnec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Irský hrnec
Irský hrnec
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | Tomáš Mleziva |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (28%) |
ID receptu: | 22406 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
600 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
800 ml | Hovězí vývar základní |
1 polévková lžíce | Husí sádlo |
2 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Sůl |
1 ks | Tymián čerstvý |
600 g | Vepřový bok |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 75,3mg |
Draslík | 809,9mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Husí sádlo, Sůl, Tymián čerstvý, Vepřový bok mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Irský hrnec postup přípravy receptu:
1 | Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno. |
2 | Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem. |
3 | Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny. |
4 | Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem. |
5 | Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme. |
6 | Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem. |
7 | Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct. |
8 | Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená. |
Poznámka
Pokrm solíme opatrně, vývar může být sám dosti slaný.