Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (28%)
ID receptu: 22406
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
600 g Brambory
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
800 ml Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Husí sádlo
2 ks Mrkev kořen
1 ks Sůl
1 ks Tymián čerstvý
600 g Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 670 kcal
Kilojoule 2 804kJ
7% Sacharidy 23 g
229% Tuky 172 g
3250% Sodík 65 g
29% Bílkoviny 16 g

Irský hrnec postup přípravy receptu:

1

Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.

2

Zapékací mísu (pekáč, remosku) vymažeme sádlem.

3

Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.

4

Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tymiánem.

5

Na brambory rozložíme polovinu cibule, následně polovinu masa, poté polovinu česneku. Vše osolíme, posypeme rozmělněným bobkovým listem a polovinou mrkve. Postup vrstvení zopakujeme.

6

Poslední vrstvu pak tvoří poslední třetina brambor, osolených a posypaných tymiánem.

7

Vše zalijeme vývarem, zakryjeme pokličkou a dáme péct.

8

Pečeme pomalu 2-3 hodiny. Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá či odpařená.

Poznámka

Pokrm solíme opatrně, vývar může být sám dosti slaný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept