Salát ze skopových a telecích nožiček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze skopových a telecích nožiček
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22408 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
10 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Hořčice |
70 ml | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Salát ze skopových a telecích nožiček | |
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
30 g | Karotka |
5 ks | Pepř černý celý |
10 g | Petržel - nať |
300 g | Skopové nožičky |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Telecí nožičky |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 69,5mg |
Draslík | 781,5mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Ocet vinný, Sůl, Voda pitná, Bobkový list, Cibule, Karotka, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Skopové nožičky nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze skopových a telecích nožiček postup přípravy receptu:
1 | Nožičky vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se voda začne vařit, přidáme cibuli, karotku, bobkový list, větvičku tymiánu, petrželku, osolíme a opepříme. Vaříme 3 hodiny. |
2 | Maso obereme, nakrájíme na plátky a zalijeme ochucenou octovou zálivkou. |
3 | Zálivku připravíme tak, že naředíme ocet vodou, přisypeme cukr, špetku soli a pepře, vmícháme lžíci pikantní hořčice. |
4 | Vývar použijeme na polévku. |