Recept

Tutmanik - tvarohový zákusek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 22410

Ingredience

1 špetka Cukr krupice
20 g Droždí
8 dl Jogurt bílý
800 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
2 kávová lžička Sůl
500 g Tvaroh tvrdý
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 366kJ
18% Sacharidy 65 g
28% Tuky 21 g
11% Sodík 229 mg
48% Bílkoviny 27 g

Tutmanik - tvarohový zákusek postup přípravy receptu:

1

Do mísy rozdrobíme droždí, přilijeme 1 dl vlažné vody, přidáme špetku cukru a necháme vzejít kvásek. Pak k němu přidáme mouku, sůl, zamícháme a přiléváme tolik vlažné vody (3-4 dl), abychom vypracovali vláčné těsto (jako na buchty). Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 4 díly, zakryjeme utěrkou a necháme chvíli kynout.

2

Asi po 20 minutách z každého dílu vyválíme placku vysokou asi 2 cm a potřeme máslem. První placku položíme na plech vymazaný máslem, posypeme ji nastrouhaným tvarohem, posolíme, položíme druhou placku pomazanou máslem, zase na ni dáme nastrouhaný tvaroh. Takto opakujeme a povrch poslední placky potřeme 2 dl bílého jogurtu. Ostrý nůž si namočíme do teplé vody a koláč pokrájíme na kosočtverce a vložíme ho do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200°C. přibližně 20 - 30 minut.

3

Upečený tvarohový koláč tutmanik servírujeme vychladlý s miskou bílého jogurtu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept