Janovský salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Janovský salát
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 22412 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
200 g | Brambory vařené |
50 ml | Ocet vinný |
4 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sardelová očka |
160 g | Tuňák v oleji |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 7,2mg |
Draslík | 436,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Ocet vinný, Rajčata, Tuňák v oleji mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sardelová očka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Janovský salát postup přípravy receptu:
1 | Čtyři větší rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Tuňákové filety necháme okapat od oleje a pokrájíme je na plátky. Na talířek klademe střídavě plátek rajčete a plátek tuňáka. Okolo položíme plátky vařených brambor a vše pokapeme ančovičkovým octem, který vyrobíme tak, že slijeme šťávu ze sardelových oček a přimícháme ji do vinného octa. |
Poznámka
Do octa můžeme vmíchat místo šťávy ze sardelových oček také sardelovou pastu.