Jednoduchý recept

Janovský salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22412
Kategorie: Studené saláty

Ingredience

200 g Brambory vařené
50 ml Ocet vinný
4 ks Rajčata
2 polévková lžíce Sardelová očka
160 g Tuňák v oleji

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 150 kcal
Kilojoule 627kJ
4% Sacharidy 13 g
6% Tuky 4 g
7% Sodík 145 mg
25% Bílkoviny 14 g

Janovský salát postup přípravy receptu:

1

Čtyři větší rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Tuňákové filety necháme okapat od oleje a pokrájíme je na plátky. Na talířek klademe střídavě plátek rajčete a plátek tuňáka. Okolo položíme plátky vařených brambor a vše pokapeme ančovičkovým octem, který vyrobíme tak, že slijeme šťávu ze sardelových oček a přimícháme ji do vinného octa.

Poznámka

Do octa můžeme vmíchat místo šťávy ze sardelových oček také sardelovou pastu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept