Dušená rajčata jako předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená rajčata jako předkrm
Dušená rajčata jako předkrm
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22414 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb pšeničný (bílý) |
1 ks | Cibule |
200 ml | Ocet vinný |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 477,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chléb pšeničný (bílý), Cibule, Ocet vinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená rajčata jako předkrm postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno. |
2 | V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Podlijeme octem a povaříme 8 až 10 minut. Část octa se odpaří. Přidáme rajčata, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme a dusíme 30 minut. |
3 | Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem. |