Recept

Dušená rajčata jako předkrm

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 22414
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

1 stroužek Česnek
300 g Chléb pšeničný (bílý)
1 ks Cibule
200 ml Ocet vinný
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
9% Sacharidy 34 g
20% Tuky 15 g
24% Sodík 480 mg
10% Bílkoviny 6 g

Dušená rajčata jako předkrm postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno.

2

V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Podlijeme octem a povaříme 8 až 10 minut. Část octa se odpaří. Přidáme rajčata, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme a dusíme 30 minut.

3

Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept