Jednoduchý recept

Vepřové se švestkami a slivovicí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22423

Ingredience

100 ml Hovězí vývar základní
1 špetka Kmín celý
40 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
100 ml Slivovice
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová kýta
1 l Voda pitná
400 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 316kJ
18% Sacharidy 65 g
55% Tuky 41 g
18% Sodík 354 mg
56% Bílkoviny 32 g

Vepřové se švestkami a slivovicí postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je.

2

Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty.

3

Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou.

Poznámka

K pokrmu podáváme nejlépe brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept