Vepřové se švestkami a slivovicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové se švestkami a slivovicí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22423 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Kmín celý |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
100 ml | Slivovice |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Švestky sušené |
600 g | Vepřová kýta |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 50,1mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,8mg |
Vitamín C | 1,9mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Kmín celý, Olej rostlinný, Sůl, Švestky sušené, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Slivovice, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové se švestkami a slivovicí postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky vložíme na dvě hodiny do vlažné vody, pak je vyjmeme, necháme okapat a vypeckujeme je. |
2 | Maso nakrájíme na deset plátků a hřbet zlehka naklepeme. Přidáme sůl a pepř a na oleji plátky masa smažíme z jedné strany tři minuty, z druhé dvě minuty. Osmažené maso vyndáme z hrnce a na masovém výpeku minutu zprudka smažíme kmín. Poté, co začne praskat, přidáme téměř všechny švestky, smetanu, vývar a vše povaříme. Po chvíli přidáme maso, pokrm podlijeme slivovicí a vaříme ještě 2 - 3 minuty. |
3 | Maso nakonec ozdobíme na talíři zbylými švestkami a posypeme petrželkou. |
Poznámka
K pokrmu podáváme nejlépe brambory.