Kotlety na víně a ovoci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety na víně a ovoci
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | pobihalka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (96%) |
ID receptu: | 22428 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Jablka |
80 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
1 kávová lžička | Sůl |
8 ks | Telecí kotlety |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 6g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 9,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 63,6mg |
Vitamín E | 4,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jablka, Olej stolní, Pomeranče, Sůl, Telecí kotlety, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety na víně a ovoci postup přípravy receptu:
1 | Kotlety pokapeme vínem a necháme v lednici půl hodiny marinovat. Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronovou šťávou. Oloupané a odblaněné pomeranče nakrájíme také na kousky. |
2 | Maso osušíme, osolíme, opepříme a zprudka pečeme z obou stran na oleji. Do výpeku vložíme jablka a pomeranče, po chvilce opékání přilijeme marinádu a tři minuty vše dusíme. Pokrm ihned podáváme. |